Prilikom pretresa vikendice u Drecelju i stana u Konjicu policija pronašla veću količinu speeda

Pronađena je veća količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu Speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, više komada pvc vrećica i pvc folija za pakiranje

jedna osoba je lisena slobode u konjicu policija pronasla spid
Osoba kod koje je pronađena droga je uhapšena (Foto: MUP HNK)

Inspektori Odjela za posebne namjene, Sektora krim. policije MUP-a HNK-a u četvrtak su, postupajući po provedbi plana borbe protiv suzbijanja opojnih droga, u mjestu Drecelj, grad Konjic izvršili pregled osobe M.K. (1997.) iz Konjica, koja je tom prilikom predala pet smotuljaka u prozirnoj pvc foliji sa sadržajem bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu speed, saopćeno je u petak iz MUP-a HNK-a. 

Postupajući po operativnim saznanjima i nakon pribavljenih potrebnih naredbi, policijski službenici SKP MUP-a HNK-a i Odjela krim. policije PU Konjic izvršili su pretres vikendice u mjestu Drecelj, kao i stana u Konjicu, koje koristi navedena osoba, prilikom čega je pronađena veća količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu Speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, više komada pvc vrećica i pvc folija za pakiranje, dodaje se u saopćenju.

S navedenim je upoznat nadležni tužilac, a predmeti u vezi s kaznenim djelom su uz potvrdu izuzeti.

M.K. je lišen slobode te je nad istim urađena kriminalistička obrada. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *