Prilikom čišćenja obale jezera Modrac aktivisti skupili 105 vreća otpada

Očišćeno je ukupno dva kilometra obale, na području grada Tuzle i Lukavca, a otpad koji je prikupljen adekvatno je zbrinut i poslan je na reciklažu

akcija ciscenja obale jezera modrac rafting klub tuzlak ribolovni klub smudj
Aktivisti iz više organizacija čistili su obalu jezera Modrac

U subotu 28. oktobra održana je ekoakcija u organizaciji “Rafting kluba Tuzlak” u saradnji sa sportsko ribolovnim klubom SRD “Smuđ” iz Lukavca.

Pridružili su im se volonteri iz Udruženja Zemlja djece grupa Budi muško iz Tuzle i OSKU Tunel iz Poljane i volonteri iz SRD “Smuđ.

Akcija je počela u 11:00 sati i završila u 15:00 sati, u toku akcije jedanest aktivista su sakupili 105 vreća otpada na potezu od dva kilometra obale jezera Modrac.

“Nastavili smo akciju koju smo odradili u septembru tako da smo za sobom ostavili čiste obale jezera Modrac na području grada Tuzle i Lukavca na potezu Kamenjara. Naši prijatelji iz Eko života d.o.o. Tuzla su putem firme Eko Sirovina odvezli selektirani otpad. Eko život je ovlašteni operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom na području FBIH i podržava ekoakcije Rafting kluba “Tuzlak“. Sav otpad koji je prikupljen adekvatno je zbrinut i poslan je na reciklažu”, navodi se u saopćenju.

Ova ekoakcija je podržana u okviru kampanje Moja energija – moja odgovornost, od strane društveno odgovorne firme “Centralno grijanje” d.d. Tuzla i kompanija koje su prijatelji kluba (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *