Prijedlog Takmičarske komisije: Zaključena sezona Premijer lige i Kupa BiH, Sarajevo šampion

0
357

Takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2019/20 nisu moguća, iz razloga što nadležni organi u entitetu RS nisu dali dozvolu i neće to uraditi do 1. jula mada je i taj datum neizvjestan s obzirom na epidemiološku situaciju u BiH.

To je odluka s današnjeg sastanka Takmičarskog komiteta Nogometnog saveza BiH, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Nastavak prvenstva u julu u izmjenjenom formatu nije dobio podršku klubova, jer je, kako prenosi Radio Sarajevo, samo osam klubova iznijelo identičan stav da je nastavak Premijer lige BiH u ovom formatu jedino moguć.

Zaključak je Takmičarske komisije, da se proglasi prvak BiH, a to je prema stanju na tabeli u trenutku prekida FK Sarajevo i dva kluba koja ispadaju iz Premijer lige na osnovu postojeće tabele iz 14. marta 2020.godine (Čelik i Zvijezda 09), jer je evidentno da su svi klubovi odigrali 2/3 takmičenja, odnosno da je igrao svako sa svakim.

Na ovom sastanku raspravljalo se o ideji održavanja završnice Kupa BiH, ali ta ideja nije dobila podršku klubova, jer su svi bili za to da se igra “sve ili ništa”, kao i činjenica da bi ovakvim pristupom moglo doći do narušavanja takmičenja.

Radiosarajevo.ba prenosi da će Takmičarski komitet svoje odluke i zaključke sa ovog sastanka proslijediti Izvršnom odboru NSBiH na formalno potvrđivanje.

Prema informacijama, održavanje sjednice Izvršnog odbora NSBiH održat će se što je prije moguće putem Zoom aplikacije da bi klubovi na vrijeme mogli zaključiti sezonu i početi pripreme za novu. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here