Prije ubistva sjedili za istim stolom, a posvađali se zbog konobarice!

Prije ubistva učesnici incidenta zajedno sjedili u kafiću "Ceca" u Doboju. Oni su se međusobno čašćavali, a zatim je uslijedila rasprava zbog konobarice i završila pucnjavom

Na vanrednoj pres konferenciji Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj je izjavio da su prije ubistva učesnici incidenta zajedno sjedili u kafiću “Ceca” u Doboju.Oni su se međusobno čašćavali, a zatim je uslijedila rasprava zbog konobarice i završila pucnjavom.

-U tom momentu su bili jedini gosti u tom ugostiteljskom objektu. Da bi eto prije samog teškog ubistva došlo do rasprave i svađe unutar objekta između tih lica, da bi nakon kraće svađe izašli ispred, nastavili sa svađom gdje je u jednom momentu lice I.S. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe upotrijebio i lišio života jedno lice, a drugo lice ranio”, izjavio je Radinković.

PU Doboj je identifikovala učesnike incidenta, Ćamil Omerovića (28) iz Gračanice je ubijen u srijedu oko 23.07 u Ulici jug Bogdana, dok je Amar Mahmutagić (37) iz Doboj Istoka ranjen, a osumnjičen da je pucao je Semir Imamović (34) iz Tešnja.

U kafić su oko 18 h. stigli stradali Ćamil i njegov prijatelj Amar, dok je Imamović stigao tri sata kasnije.

-Svađa je nastupila zbog prirode odnosa između zaposlene radnice pomenutog ugostiteljskog objekta i ova tri lica, naveo je Radinković, te dodao da je još nije poznato šta su konzumirali i u kojim količinama.

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem kaže načelnik PU Doboj dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

-Jedan projektil ga je pogodio u predjelu natkoljenice, i dva i predjelu grudi, grudnog koša. Znači, jedan je prostrel, a drugi zadržalo se zrno u tijelu, međutim on je van životne opasnosti, kazao je načelnik dobojske policije.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo. “Izvršenim provjerama smatramo da je oružje nelegalno, tako da će ići krivično djelo nelegalno posjedovanje oružja”, izjavio je Radinković.

Provjerama sa kolegama u Tešnju, navodi Radinković utvrđeno je da je Imamović ranije osuđivan za tešku krađu, a prije dvadesetak dana je podignuta i optužnica za tešku tjelesnu povredu na području FBiH.

Prilikom upotrebe oružja jedno zrno je završilo na fasadi zgrade.

Podsjetimo, u Doboju se sinoć dogodila pucnjava, ispred “Irish pub-a” u ulici Jug Bogdana.

Osumnjičeni Imamović potom je izvadio pištolj i počeo da puca. Ispalio je više hitaca i jednog muškarca je ubio, dok je drugog ranio.

Ranjeni je prevezen u dobojsku bolnicu “Sveti apostol Luka” gdje mu je ukazana pomoć, dok je osumnjičeni sproveden na dalju kriminalističku obradu.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *