Prije prvog leta Lumiwingsa prodato 1.500 karata za planirane destinacije

Ukoliko se ispostavi da trenutne destinacije nisu isplative, aviokompanija je spremna da ih u kratkom roku zamijeni drugima
Za prvi let Lumiwingsa vlada veliko interesovanje putnika (Foto: Lumiwings)

Do prvog leta grčke aviokompanije Lumiwings ostalo je još 11 dana, a u 5 dana nakon objavljivanja destinacija prodato je više od 1500 karata iz/za Tuzlu.

Iz aviokompanije, ali i sa aerodroma Tuzla su zadovoljni kako je prodaja karti krenula. Kako saznaje portal Putujte.ba iz pouzdanih izvora, ukoliko se ispostavi da trenutne destinacije nisu isplative, aviokompanija je spremna da ih u kratkom roku zamijeni drugima koje će biti isplativije i za koje postoji veći interes putnika.

Podsjećamo, Lumiwings će iz Tuzle letjeti za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg.

Pravila ručnog prtljaga koja važe na letovima Lumiwingsa! Ručni prtljag je prtljag koji putnik može nositi u kabini aviona.

Veličina i težina

Maksimalna težina i standardne dimenzije su sljedeće:
– 55 cm x 35 cm x 25 cm (zbir tri dimenzije ne smije biti veći od 115 cm),
– Ručke, džepovi i točkovi su uključeni u ove dimenzije.
– Maksimalna težina je 8 kg.
– Prtljag koji prelazi dozvoljene dimenzije mora se predati kao odvojeni prtljag.

Kofer, putovanje

Zapamtite da: Dodatno, uz navedeni kofer svaki putnik može ponijeti po jedan predmet sa sljedeće liste:
– Torbicu,
– Laptop,
– Tablet.

Ovaj dodatni predmet mora stati ispod sjedišta ispred vas.

Zapamtite: Ručni prtljag će se pregledati prilikom prijave na let i/ili na izlazu za ukrcavanje. Ako mjere ili težina vaše prtljage premašuju dozvoljene granice, vaš kofer neće biti prihvaćen kao ručni prtljag. Vaš kofer mora biti dovoljno lagan da ga lako odložite u ormarić iznad glave. Koferi koji ne ispunjavaju ove uslove moraju se predati kao odvojeni prtljag uz moguću doplatu.Ova mjera ima za cilj da poboljša kako vašu ličnu sigurnost i sigurnost drugih putnika, tako i vašu udobnost tokom leta, s obzirom da je kapacitet prostora iznad glave ograničen. Zbog ograničenja prostora u prostoru za kabinsku prtljagu, čak i ako je vaša prtljaga u skladu s ograničenjima u pogledu veličine i težine, kabinsko osoblje vašu prtljag može biti prebačen u odvojeni prtljažnik bez troškova za putnika.

Dodatni prtljag za bebe i djecu

Bebe do 2 godine mogu imati kao ručni prtljag torbu sa hranom, pićem i ostalim stvarima koje će im trebati tokom leta. Djeca starija od 2 godine imaju isti iznos prtljage kao i odrasli.

Odvojeni prtljag

Što se tiče odvojenog /predatog prtljaga, putnici isti mogu kupiti prilikom rezervacije karte, a imaju mogućnost kupovine kofera do 23 ili do 32 kg. Ukoliko ne kupe prilikom rezervacije isti mogu dokupiti i platiti na dan leta na aerodromu.

Višak prtljaga

Višak prtljaga je svaki prtljag koji premašuje dozvoljenu količinu besplatnog prijavljenog prtljaga koja odgovara cijeni karte. Naknade navedene u u nastavku primjenjuju se u slučaju dodatnog ili prekomjernog prtljaga.

Ukoliko imate dodatni prtljag do 20 kg, možete ga naknadno kupiti putem interneta po cijeni od 25 eura, a na dan leta dodatni kofer do 20 kg košta 40 eura.

Ukoliko po dolasku na aerodrom imate više kilograma od dozvoljenog, plaćate 10 eura za svaki kilogram viška (npr. 3 kg viška , 30 eura plus 10 KM aerodromski servis), piše putujte.ba.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *