Prije izbora važno je započeti, neka narod vidi…

1
731
Ledina fontana na Banji, jedan je od projekata započet pred izbore, valjda tek da se vidi plan starog – novog gradonačenika! Građani Tuzle nisu oduševljeni što je uopšte dirao! Voljeli su onaj park sa Ledom kakva je bila. Sve što se naknadno desi, neće biti ono što je Leder ostavio Tuzli!

Prazni prostori na mjesto Muzičke škole i nekadašnje Biblioteke (prethodno pošte) opomena su da se u ovom gradu ruši ono što mu je bilo bitno i značajno i da osajemo zakinuti za vrijedosti koje smo jedotavno voljeli, takve kakvi jesu, a samo su godinama vapili za sanacijom, sve do zapuštenosti koja je rezultirala rušenjem!

I ko zna šta će u ovom gradu na volju pojedinca biti uništeno, premješteno, izobličeno! Naravno ovdje svo Tuzlaci mogu stvoriti sliku gole žene iz Gradskog parka, koja se sada nalazi na jezerima itd, itd…

Čačkaju nešto i na uzalu u jezera od strane nekadašnjeg Vrtića. Mjesta kojeg takođe nema. Na jezerima se bave pumpama i postrojenjima za prečišćavanje vode.

U gradu, možemo vidjeti bauschnellservice, da kao u Njemačkoj, na terenu sa radnicima. Ne znamo tačno šta im je posao, ali rovarenje svakako!

Na južnoj magistrali dofarbavanje ograde uz Jalu.

Radnici i oko zgrade Sidnikata u kojoj je smještena i administracija Skupštine TK. Hodanje oko malog parkića sa tek dvije klupe, zabrinjava. Ostaćemo i bez njih!

U ulici na Golom Brijegu, u kojoj žive Iljazovići, bager. Nije stigao do izbora završiti poslove…
I na kraju, skidanje plakata, svakako posao za poslije izbora. Međutim, još nikad nismo vidjeli da se samo dan nakon izbora, u jutarnjim satima prione na posao. I to tako temeljito, da se osim skidanja postera sa bilborda, farba poster na stubu ispod. Nekako mu bilo lakše farbom…(ak, tl)

1 komentar

  1. Ovo na Banji i fontani LEDA je bruka i sramota neviđena. Hajde što projekt nije završen, ali tolikog fušeraja kod izgradnje ovaj grad nije vidio. Nije mi struka, ali ZAPAMTITE da će sve što je urađeno do danas, zapravo sklepano, do proljeća propasti i morace se ponovo raditi. Bar da pokupe kolica, jedan kramp, dvije fangle, mistriju, slomljenu lopatu i brdo smeća koje je iza sebe ostavio izvođač koga nema na gradilištu. Molim buduće vijecnike da na prvoj sjednici Vijeća postave pitanje o ovom projektu i sudski procesuiraju naručioca, izvođaca i nadzor radova. Komentar vrijedi i za kompleks 25. MAJ gdje na žalost ista firma izvodi radove. Nije valjda da se vlast sjeti ubijene djece samo 25 maja!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here