Prihvaćen prijedlog Elektroprivrede o odbijanju alternativnog podizvođača

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je da je Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog Elektroprivrede BiH o odbijanju alternativnog podizvođača u vezi sa projektom izgradnje Bloka 7 TE Tuzla.

– Elektroprivreda BiH je kroz Nadzorni odbor i upravu usvojila nekoliko infomacija na osnovu prijedloga Parlamenta i Vlade FBiH. Zaduženja su bila da se iznajmi pravni tim sa međunarodnom reputacijom koji će pomoći izanalizirati sa timom iz Elektroprivrede BiH postojeći ugovor i predložiti Elektroprivredi BiH, Vladi Federacije i Parlamentu FBiH smjer vezano za buduće odvijanje ovog projekta – naveo je Džindić.

Vlada Federacije BiH je, kako je dodao, prihvatila informaciju koju je Elektroprivreda BiH usvojila zajedno sa Nadzornim odborom i upravom i Vlada FBiH će taj ugovor i te odrednice koje su donesene i prihvaćene proslijediti Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

– Rezime kompletnih zaključaka koji su došli od Elektroprivrede BiH prema resornom ministarstvu i Vladi Federacije BiH jeste da se odbija alternativni podizvođač i da se, kao opcija jedan, ponudi potpisniku ugovora da se vrati na početne postavke i da se nastavi realizacija ugovora onako kako je započeta još iz 2014. godine – dodao je Džindić.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *