Prezentovan plan razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli (Foto)

Na sastanku je imenovan i Koordinacioni odbor Vlade TK i Univerziteta u Tuzli za realizaciju projekta Kampusa, saopćeno je iz Ureda za informiranje TK

0
540

Plan razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli, postavljen i kao prioritet u kontekstu jedne od 18 mjera koje su prezentovane u ekspozeu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, danas je predstavljen na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Vlade TK i Univerziteta u Tuzli.

Premijer Halilagić, ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović, ministar finansija Suad Mustajbašić i savjetnik premijera Hasan Fehratović svjedočili su prezentaciji idejnog rješenja kao i Plana razvoja Kampusa.

Naglasivši da čitava priča oko Kampusa predugo traje, premijer Haliagić je kazao da vjeruje da će ova Vlada i pored ograničenog vremena „imati priliku načiniti značajne iskorake koji će nekoj narednoj vladi ipak ostaviti čisti put kad je u pitanju projekat kampusa“.

„Mi smo rebalansom budžeta pripremili iznos od 500.000 KM koji će biti potrebni u ovom momentu kako bismo pristupili pripremi izradi sve one dokumentacije koja je potrebna. To je projekat koji je od izuzetno velikog značaja i sam po sebi izuzetno obiman. Vjerujemo da ćemo u periodu pred nama taj dio pripremiti na najbolji način“, kazao je Halilagić.

Iako je Univerzitet u Tuzli, prema riječima rektorice dr. Nermine Hadžigrahić, još 2018. godine postao zvanični vlasnik prostora, zajedno sa svim pripadajućim objektima, pandemija je donekle usporila proces razvoja Kampusa.

Naredna stepenica, kaže rektorica Hadžigrahić, je izrada projektne dokumentacije u 2023. godini, a 2024. započeti s izradom prve faze razvoja Kampusa.

Ja se nadam da ću nekoj skoroj budućnosti vidjeti ovdje sve naše studente zajedno sa pratećim sadržajima koje jedan kampus treba da ima“, kazala je rektorica Hadžigrahić.

Na sastanku je imenovan i Koordinacioni odbor Vlade TK i Univerziteta u Tuzli za realizaciju projekta Kampusa, saopćeno je iz Ureda za informiranje TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here