Prevljak “zaprijetio” Čampari: Evo šta ga čeka ako glasa za smjenu Vlade KS

0
509
Traži da Ustavni sud Dodika proglasi nesposobnim (Foto: Arhiva)

Kolegij Kantonalnog odbora SDA razmatrao je na današnjoj sjednici tekuća pitanja koja se tiču rada Vlade i Skupštine Kantona Sarajevo, rekao je predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak.

-Kolegij je pozdravio Odluku Vlade Kantona Sarajevo o izdvajanju 250.000 KM u oblasti održivog povratka za povratnike na području Opštine Srebrenica, te aktivnosti Ministarstva saobraćaja KS i činjenicu da je trenutno u toku realizacija 87 projekata u oblasti saobraćajne infrastukure na području Kantona Sarajevo(…) Pozdravljamo Uredbu o zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, koju je Vlada KS donijela na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja KS, te očekujemo njeno intenzivno i efikasno provođenje, kazao je Prevljak.

Prevljak je kazao da je Kolegij na današnjoj sjednici zauzeo stav o podnošenju ostavke Aljoše Čampare na sve funkcije u SDA, kao i vezano za njegovo ukupno ponašanje u proteklom periodu.

-Navodi koje Čampara već duži period iznosi protiv stranke predstavljaju neutemeljene klevete. Posebno zabrinjavaju dokazi o učešću Čamparinih saradnika, u tajnom pokušaju podrivanja institucija, a u saradnji sa antidržavnim elementima iz entiteta RS, te očekujemo objašnjenja u vezi s tim, kazao je Prevaljk.

Prevljak je dodao da je Čampara, uprkos ostavci, zadržao status člana SDA te se mora u skladu s time ponašati.

-SDA je demokratska stranka u kojoj su dopuštene diskusije i različita mišljenja, ali i stranka čije zastupnici ne mogu raditi na izdaji SDA i rušenju vlade u kojoj participira SDA.Zato očekujemo da se Čampara ponaša kao disciplinovani član SDA. Ukoliko prekrši navedenu obavezu, te bude glasao za smjenu Vlade i dovođenje Kojovića, Nikšića, Forte i Konakovića na vlast, to znači da će automatski biti izbačen iz SDA, kazao je.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here