Pretresi na 24 lokacije u RS-u i Kantonu Sarajevo: Uhapšeno deset osoba

Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prijevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo
mup rs pretresi sirom rs i ks akcija roleks za sada uhapseno 10 osoba
(Pripadnici MUP-a RS sprovode akciju Roleks – Foto: Ilustracija)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovde operativnu akciju kodnog imena “Roleks”.

Akcija je sprovedena na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja osoba koje su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana.

– Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prijevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo.

U toku dosadašnjih aktivnosti na širem podruju BiH uhapšeno je deset osoba nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada – naveli su iz MUP-a RS-a.

Akciju “Roleks”, sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Jedinice Žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog Kantona.

Sve mjere i radnje se, dodali su, preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *