Pretres kuće Abdulaha Skake

U toku je policijska akcija Vizionar u okviru koje je privedeno više osoba

MUP Kanmtona Sarajevo, po nalogu Tužćilaštva KS pokrenuo je jutros akciju kodnog naziva Vizionar, potvrdila je Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

– Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode operativno-taktičku akciju „Vizionar“.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi, nacodi se u policijskom saopćenju.

Navodno je ova akcija organizovana u okviru istrage protiv bivšeg gradonačelnika Sarajeva i ambasadora BiH u Kataru Abdulaha Skake. Prerma nepotvrđenim informacijama, navodno se pretresa i njegova kuća u Sarajevu.

Kako smo jučer objavili, očekuje se da Skaka danas doleti u Sarajevo iz Katara, nakon čega bi navodno trebao biti saslušan u statusu osumnjičenog. Njega se navodno sumnjiči za brojne malverzacije u vrijeme dok je bio gradonačelnik, među kojima su organizacija EYOF-a, uvođenje javne rasvjete na području Trnova, dopremanje makete bolida Formule E u Sarajevo i drugo.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *