Press Tuzla Cityja: Dragan Jović najavio visoke ambicije Plavih (Foto)

Nogometaši Tuzla Cityja danas su se okupili radi obavljanja zdravstvenih pregleda, “prebrojavanja” i upoznavanja sa planom rada i prijateljskim utakmicama tokom priprema, a nakon svega održana je konferencija za novinare.

Predstavljen je Dragan Jović, novi šef Stručnog štaba Plavih, ugledno ime trenerskog svijeta u BiH i inozemstvu. Uz njega, na pressici je prisustvovao i golman Nevres Fejzić, te glasnogovornik kluba, Muhamed Suljagić.

IZNENAĐEN ORGANIZACIJOM I INFRASTRUKTUROM

Jović se zahvalio predsjedniku kluba, Azmiru Husiću, zbog ukazanog povjerenje i poziva da preuzme mjesto šefa struke u klubu. Dodao je kako se nada da će povjerenje opravdati svojim radom.

Imali smo i ranije neke kontakte, ali do saradnje došlo zbog mog angažmana u Africi. Moram reći da sam ugodno iznenađen onim što sam zatekao u Tuzla Cityju, prije svega organizacijom kluba i infrastrukturom. Imamo uslove za rad i da nastavimo sa ovim rezultatima i postavljenim ciljevima – rekao je Jović.

Kazao je da su ambicije dalji rast kluba u svim segmentima, ali i bolji rezultati od dosadašnjih.

Cilj je da u naredne tri godine napadnemo i prvo mjesto u Premijer ligi BiH. Mali problem nam stvaraju ove predkvalifikacije koje rano počinju, pa stoga imamo kratak period za pripreme. Ali, bez obzira na sve to, moramo se spremiti i dobro predstavljati i klub i grad i našu zemlju u Evropi – naglasio je novi šef struke Tuzla Cityja.

GLAVNINA PRIPREMA U SLOVENIJI

Plan priprema ekipe je unazad nekoliko dana objavljen u medijima. Tuzla City će raditi u Tuzli do 19. juna.

Nakon toga idemo u Čatež i ostajemo 12 dana. Imamo dogovorene tri kontrolne utakmice, pa se onda vraćamo (Čukarićki, Maribor, Plovdiv – op.red.). Što se tiče igračkog kadra, u stalnom smo kontaktu oko pojačanja, svjesni smo da su otišli jako bitni igrači, koji su dali veliki doprinos u prošlom prvenstvu. Polako i bez panike selektiramo tim.

Podsjetio je da je u ranoj fazi prelaznog roka jako teško doći do kvalitetnog igrača. Pokušat će u tome zadržati standarde koje Tuzla City ima.

Ako se pojavi neki zanimljiv igrač, pregovori duže traju jer takvi igrači obično koketiraju sa više timova. No, moramo sačekati još malo oko tih stvari. Nije neobično da igrači nakon jedne ovakve dobre sezone odu dalje. Sada je na nama da ponovo selektiramo jedan dobar i kvalitetan tim – dodao je Jović, koji je danas došao u Tuzlu iz Travnika, gdje je u ponedjeljak sahranio oca Đorđa.

DOŠAO U TUZLU DA BUDE BLIŽE PORODICI

Odgovorio je na pitanje o tome kako doživljava povratak u BiH, a on je podsjetio na kontakte koje je imao s Husićem.

Husić je pokazao veliki respekt prema meni, a to je jedan od razloga što sam prihvatio ponudu. Moj prijatelj i kolega Nermin Bašić mi je govorio pozitivno o ovom klubu. Kad sam razgovarao sa Husićem, rekao sam da volim ambiciozne klubove koji bi mogli napasti prvo mjesto. Meni je sve to nerealno izgledalo kada sam gledao ovako sa strane, ali kada sam došao ovdje, vidio sam da su ambicije potpuno realne i iz tog razloga sam došao. Imao sam ponude da idem nazad u Afriku, ali htio sam i da budem bliže porodici – zaključio je Jović.

Golman Nevres Fejzić je rekao da je ekipa od danas u pogonu.

Svaki trener ima svoju viziju igre, a mi ćemo pokušati na terenu da je ostvarimo. Očekuju nas nastupi u Evropi i vjerujem da nećemo razočarati – sukus je Fejzićevog obraćanja novinarima.

Tuzlaci već 11. juna igraju protiv Gradine u Srebreniku, a dogovorene su tri kontrolne utakmice u Sloveniji. Prvog rivala u debitanskoj sezoni u Evropi, tojest, u Konferencijskoj ligi, Plavi će saznat 14. juna, a prve mečeve će igrati 7. i 14. jula. (mp – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *