Press Tehnograd-companyja: Osigurane stipendije i posao za buduće armirače i tesare

TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla stipendira i osigurava posao za buduće armirače i tesare. Predstavljena kampanja “Stručno zanimanje upiši, brige o poslu briši”

0
199

Izbor zanimanja jedan je od najodgovornijih trenutaka u životima mladih ljudi i neophodno je prije donošenja ovako važnih odluka imati kvalitetne informacije o potrebama tržišta rada koje mogu pomoći u odabiru zanimanja.

Svjedočimo situaciji da je na našem tržištu rada ogromna potražnja za zanimanjima kao što su tesari, zidari, fasaderi, armirači, pri čemu su najtraženiji armirači i tesari. Već dugi niz godina sarađujemo sa JU Mješovitom srednjom građevinsko-geodetskom školom Tuzla, kroz pružanje mogućnosti za usvajanje praktičnog iskustva učenicima ove škole. Prepoznali smo kvalitet znanja kojeg ova škola pruža svojim učenicima, i odlučili smo se ove godine krenuti u zajedničku kampanju za upis stručnih zanimanja, i to armirača i tesara, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u TEHNOGRAD-companyju.

“S obzirom na poslovne planove TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla, koji obuhvataju veliki broj novih stambenih objekata, sa sigurnošću možemo reći da će potrebe za kvalifikovanim stručnim kadrom rasti. Iako tehnologija stalno napreduje, i kontinurano pratimo napredak i primjenjujemo savremene metode, s obzirom da prirodu našeg posla, stručna zanimanja tesar i armirač će bez ikakve sumnje i u budućnosti ostati nezamjenjiv dio proizvodnog procesa. Kako bi buduće srednjoškolce motivisali da odaberu ova zanimanja odlučili smo krenuti sa kampanjom “Stručno upiši, brige o poslu briši”. Nadamo se da će ovaj naš korak biti kvalitetan podsticaj budućim srednjoškolcima da se odluče za zanimanje armirač ili tesar i omoguće sebi bezbrižno školovanje, ali i zaposlenje nakon završetka škole te rad u sigurnoj i stabilnoj kompaniji koja cijeni znanje i rezultate”, istakao je Ekrem Hukić, direktor građevinske kompanije TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla.

Svoj interes u svemu pronašla je i JUMS Građevinsko-geodetska škola iz Tuzle.

“Zahvaljujem se kompaniji TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla koja je prepoznala značaj saradnje s našom školom, ali i pokazala interes da se uključi u rješavanje problematike nedostatka kadra građevinske struke. Ulazimo zajedno u ovu kampanju s nadom da ćemo podstaknuti buduće srednjoškolce da upišu neka od deficitarnih zanimanja i shvate njihovu važnost. Kroz našu kampanju “Stručno zanimanje upiši, brige o poslu briši” želim naglasiti da otvaramo mogućnost budućim učenicima da imaju stipendiranje tokom čitavog perioda školovanja. Shodno tome pozivam sve roditelje budućih srednjoškolaca da razgovaraju sa svojom djecom, da ih posavjetuju i stave im do znanja da uz ove prilike, upisom upravo zanimanja armirač i tesar imaju sigurno školovanje, ali i sigurnu budućnost, jer ih odmah po završetku školovanja čeka posao u firmi TEHNOGRAD-company d.o.o.“, istakao je Nihad Zahirović, direktor JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla.

Ovom prilikom potpisan je i Sporazum o saradnji između JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla i građevinske kompanije TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla kojim je omogućena saradnja na polju edukacije kadrova, izvođenja praktične nastave, povremenog učešća stručnih lica TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla i njegovih partnera u edukativnim procesima u školi, te je omogućena periodična posjeta svih učenika JUMS Građevinsko-geodetske škole gradilištima na kojima firma TEHNOGRAD-company d.o.o Tuzla izvodi radove, s ciljem dodatne edukacije učenika.

Svi maturanti osnovih škola na području TK mogu zajedno sa svojim roditeljima da se informišu o detaljima koji ih budu zanimali u vezi upisa u ovu školu kao i o aktuelnoj kampanji, u prostorijama JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla, putem telefona 035/228-513 ili putem e-maila gradskola@gmail.com, a sve aktivnosti škole moguće je pratiti na Facebook stranici JUMS Građevinsko-geodetska škola Tuzla, rečeno je na press konferenciji. (tc)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here