Press Slobode: Spremni smo da odbranimo trofej Kupa BiH (Foto)

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić, najprije je pohvalio rad uprave kluba, a zatim, stručnog štaba i igrača rekavši da su svi spremni za trijumf

0
294

Rukometni klub Sloboda danas je na press konferenciji najavio utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv rukometnog kluba Izviđač CO. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 18 sati.

Pobjednika te utakmice u finalu će se sastati s boljim iz polufinalnog para RK Gračanica– RK Vogošća koja je na rasporedu isti dan od 15 sati.

Trener Slobode Davor Kadić ističe kako se ove četiri ekipe zasluženo nalaze na finalnom turniru Kup-a BiH.

Kadić je ponovio očekivanja koja je jučer objavio naš portal, ističući zadovoljstvo zbog toga što je Tuzli povjeren Final Four, ujedno komplimentirajući prvom protivniku, Izviđaču CO, rekavši da nisu slučajno godinama u vrhu BH rukometa, ali da vjeruje u svoje momke.

Izviđač će sigurno u Tuzlu doći po “duplu krunu”, a mi smo ti koji će pokušati da im uskratimo slavlje i da mi slavimo u polufinalnoj utakmici – zaključio je Kadić.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić, najprije je pohvalio rad uprave kluba, a zatim, stručnog štaba i igrača koji su se vrlo dobro spremili za završni turnir Kupa BiH.

Drago mi je što je Tuzla domaćin, ali ostaje žal što na tribinama neće biti publike. Mi smo gladni trofeja i spremni dočekujemo utakmicu protiv Izviđača – kazao je Suhonjić, obećavši uime igrača da će “svi ostaviti srce na terenu kako bi ponovili uspjeh i odbranili trofej”.

Na press konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić, koji se na početku zahvalio RS BiH na povjerenju da Slobodi povjeri organizaciju završnog turnira.

Također zahvaljujem se Vladi TK, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, Gradu Tuzla, RSD Sloboda i sponzorima koji su pomogli održavanje ove manifestacije. Svim ekipama želim ugodan boravak u Tuzli i neka pobijedi najbolja ekipa – rekao je Bulić.

Podsjećamo da je RK Sloboda domaćin ovogodišnje završnice Kup-a Bosne i Hercegovine za muškarce, te da se sve utakmice igraju u Maloj dvorani SKPC Mejdan, bez prisustva publike.

Polufinalne utakmice u subotu moguće je pratiti putem YouTube kanala RK Sloboda, prema rasporedu: Gračanica – Vogošća PH (15:00), te Sloboda – Izviđač CO (18 sat).

Finalni susret je na rasporedu u nedjelju od 16:30 sati uz direktan prijenos na BHT 1 (eo, tl – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here