Preskupa “pozivnica”: OKK Sloboda neće igrati ABA 2 ligu

0
155

Kao što je najavljeno, OKK Sloboda Tuzla u sezoni 2020/2021 neće uzeti učešće u ABA 2, obavijerstivši rukovodstvo lige o odustajanju.

Uprava kluba iz Tuzle, prema objavljenom saopćenju za javnost, odlučila je, kako kažu, u najboljem interesu kluba, a to je da ne učestvuje u regionalnom takmičenju ove sezone.

U OKK Slobodi se pitaju zašto da plaćaju 50.000 eura za nastup u pomenutom takmičenju, pošto smatraju da za tu cijenu ne dobijaju ništa zauzvrat.

U saopćenju tuzlanskog kluba, navodi se:

“Na sastanku klubova ABA2 lige održanom 07. septembra putem zoom platforme, predstavnik OKK Sloboda Tuzla – predsjednik Kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene „pozivnice“ koju bi klubovi „sa pozivnicom“ trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventualnom smanjenju cijene biti donesana na boardu ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa gospodinom Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivnice, što je u ovom momentu za naš Klub previše.

Naime, ABA2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom, interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli – praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica…. sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21 ne učestvujemo u regionalnom takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali je 50.000 eura veoma visoka cijena, za koju ne dobivamo ništa zauzvrat. Ostalim ekipama, kao i rukovodstvu Lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema i prekida izazvanih virusom COVID-19, te se nadamo da ćete imati razumjevanja za naše razloge”, saopštili su iz OKK Slobode.

Podsjećamo, Slobodu će u Drugoj ABA ligi zamijeniti banjalučki Borac. (tl – Foto: Darko Zabuš, arhiva)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here