Prenosimo: Pogledajte reakciju ljekara na pitanje da li je spreman prijaviti direktoricu KCUS-a (Video)

0
356

Press konferencija u Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo, sazvana povodom odluke Etičkog komiteta o tome da je prof .dr. Ismet Gavrankapetanović prekršio etički kodeks trajala je gotovo sat i po, na momente je bila poprilično burna, ali brojna pitanja su ostala neodgovorena.

Iako je press konferencija trajala poprilično dugo, novinari nisu dobili potpune odgovore na direktna pitanja. Na pitanje zašto su članovi pojedinačno glasali za nastavak postupka protiv Gavrankapetanovića i čime je to Gavrankapetanović uvrijedio ljekare odgovor je bio “izjavama u javnoti”, ali kojim konkretno izjavama novinari nisu uspjeli saznati.

Također na pitanje našeg novinara zašto nije bilo reakcije na izjavu Sebije Izetbegović koja je javno rekla da niko od ljekara na Pedijatrijskoj klinici ne želi liječiti Nadin Smajlović odgovor je bio:

“Ne znam o čemu govorite. Nemojte ovdje ulaziti spekulacijama. Da nam je bilo ko zabranio liječenje, podnio bih prijavu. Ono što sam ja čuo jeste da nećemo liječiti nikoga pod prijetnjom pištoljem. To je ono što sam ja čuo. Molim Tužilaštvo KS da završi istragu ili neka nas uhapsi ili neka nas oslobodi. Budite hrabri, nemojte biti kukavice”, poručio je Raho Spahović, pedijatar s Pedijatrijske klinike Jezero, odlučno tvrdeći da mediji nisu objektivni kada postavljaju takva pitanja.

Nakon što je prethodno naglašeno da je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović prekršio etički kodeks zbog izjava, dr. Spahović je još jednom upitan da li je spreman tužiti Sebiju Izetbegović ako vidi snimak njene izjave u kojoj tvrdi da ljekari odbijaju liječiti Nadin Smajlović.(o kanal,tl)

Odgovor i reakciju pogledajte sami:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here