Prenosimo: Olako i sramno propuštenih 25 godina

2
890

Na 25. godišnjicu zločina na “Kapiji” u Tuzli se otvara memorijalni muzej, objavili su mediji. Tim povodom na svom Facebook profilu oglasio se tuzlanski intelektualac i kolumnista, Deerviš Čičko, koji je objavio slijedeće:

“Potpuno je sramotan i bezdušan cinizam, do morbidnosti, predstavnika lokalne vlasti u Tuzli, ko god da su, da afirmativno predizborno promoviraju potpuno nerazumljivi i neoprostivi “propust” dug predugih 25 godina.

Nakon proteklih četvrt vijeka od strašnog pokolja na “Kapiji”, imati makar i hinjenog morala, kuraži i ljudskog dostojanstva i baviti se javnim promoviranjem nečeg, što samo može biti planetarna sramota i neoprostivi grijeh memorijalnog predugog nečinjenja spram ubijenih, i svih nas sugrađana kao indirektnih “sudionika-svjedoka”, može samo biti u prilog “proslave” ultimativne bijede amoralnosti i ledene bezosjećajnosti antihumanizma.

Nažalost, čini se da je ovim činom “grandioznost” oholosti ega tuzlanskog Gradonačelnika nadišla i značaj sjena nevinih žrtava sa “Kapije” i da su, na simboličkoj razini, i oni kontekstualno “pozvani” da se poklone još jednoj u nizu njegovih izbornih kampanja. (Facebook, 25. april 2020.)

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here