Preminuo Siniša Mihajlović, legendarni srbijanski nogometaš i trener

Srbijanski trener i nekadašnji nogometaš Siniša Mihajlović (53) preminuo je danas nakon dugogodišnje borbe s leukemijom.

Vijest su objavili italijanski mediji, a potvrdila je porodica, nakon što se prethodnih dana špekulisalo da je u veoma teškom stanju.

Mihajlović je umro u bolnici u Rimu okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali nije izdržao.

Legendarni nogometaš je u julu 2019. godine saopćio da boluje od leukemije te je obavio nekoliko ciklusa hemoterapije u klinici u Bologni, ali se nekoliko puta vraćao na klupu italijanskog kluba i preko tri godine je odolijevao teškoj bolesti.

Ljekari iz Italije su ranije potvrdili da je potreban agresivan tretman liječenja – hemoterapija i radioterapija, ali spasa nije bilo.

Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu.

U redovima Beograđana više je igrao u sredini, a tek odlaskom u Romu, ljeta 1992., počinje da igra na poziciji lijevog beka. Dvije godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je libero. Slijedi angažman u Laziju gdje je igrao kao stoper, a kopačke o klin okačio je u Interu.

Nakon bogate igračke karijere u kojoj je osvojio mnoštvo trofeja, u trenerskoj karijeri vodio je Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino i Bolognu, a bio je i selektor Srbije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *