Preminuo migrant upucan lovačkom puškom

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK trenutno provodi istragu na terenu oko smrti jednog migranta koji je preminuo uslijed povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Ovu informaciju je potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, koji je rekao kako je policija obavijest o ovome slučaju dobila od mještanina Kulen Vakufa, mjesta udaljenog dvadesetak kilometara od Bihaća.

„Jutros oko sedam sati zaprimili smo dojavu mještana da je grupa od sedam migranata donijela do pruge u Kulen Vakufu migranta koji je ranjen u predjelu leđa. On je primljen u mjesnu ambulantu gdje je konstatovano da je nastupila smrt“, kazao je Šiljdedić.

U dosadašnjoj policijskoj istrazi utvrđeno je kako su povrede nanesene, najvjerovatnije, lovačkim naoružanjem, obzirom da se radi o sačmi kojom je upucan migrant.

„Istražni policijski timovi su na terenu i utvrđujemo okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio. Još uvijek nije tačno utvrđeno da li se to dogodilo na teritoriju Bosne i Hercegovine ili susjedne Hrvatske. Nakon istrage biće poznato više detalja o svemu“, kazao je Šiljdedić. (N.N.)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *