Preminula Marina Tucaković

Marina Tucaković, najpoznatiji muzički tekstopisac u regionu Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini.

Tokom karijere napisala je stotine pjesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.

Nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu „Dragiša Mišović“.

Njeno stanje se dodatno pogoršalo, pa su ljekari morali da je prikače na respirator. Bolovala je od raka dojke, od kojeg se dugo liječila.

Marina Tucaković rođena je u Beogradu 1953. godine. Još kao tinejdžerka je počela da piše pjesme.

Karijeru je započela pišući pjesme za grupu „Zana“, a jedan od prvih hitova bila je numera Dodirni mi kolena.

Od tada je sarađivala sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Severine, Nine Badri, Tošeta Proeskog, Željka Samardžića, Željka Joksimovića, Dragane Mirković i mnogih drugih, piše RTS.

Autorka je i brojnih pjesama za predstavnike Srbije na Pesmi Evrovizije – Nije ljubav stvar, kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju 2012. godine, kao i Ljubav je svuda za „Moje 3“ za Eurosong 2013. godine.

Neki od najpoznatijih pevača kojima je pisala pjesma su Zdravko Čolić, .

Napisala je i sve tri numere za festival „3 pa 1“, na kojem je odabran kandidat za Pjesmu Evrovizije 2010. godine.

Bila je udata za kompozitora Aleksandra Futu Radulovića i imala dva sina – Milana i Miloša, koji je u 2008. sa 24 godine preminuo u porodičnoj kući.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *