Premijera predstave “Kuća bez vrata” u petak 24. septembra

U predstavi se koriste tekstovi Nedžada Ibrišimovićeve proze, poezije ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta

0
436
Kuća bez vrata

Kuca bez vrata plakatPredstava “Kuća bez vrata”, rađena u produkciji Bosanskog kulturnog centra TK i partnera, premijerno će biti izvedena u petak 24. septembra/rujna u Velikoj BKC TK, sa početkom u 19.30 sati.

Predstava je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a dramaturgiju i režiju predstave potpisuje Gradimir Gojer.

Inspiracija za predstavu „Kuća bez vrata“ dolazi od bogatog proznog djela akademika Nedžada Ibrišimovića. U predstavi se koriste tekstovi Ibrišimovićeve proze, poezije, ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta.

Predstava je bazirana na iskustvima dvije vrste teatra: Poetskog i teatra apsurda. U predstavi dominira specifična vizija egzistencializma i specifične zapitanosti pred tajnama čovjekovog života.

Đakometijevski intonirana scenografija Harija Ejubovića svojim pristupom oslobađa prostor u prvom planu za snažnu glumačku ekspresiju, a sama scenografija je umjetnički akt unutar ove predstave.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, svjetlo je radio Husein Ahmetašević, a ton Muharem Ibišević i Ejub Junuzović. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

Pretpremijera, koja je zatvorenog tipa, je 23. septembra, a prva repriza u subotu 25. septembra 2021. godine.

Predstave se izvode u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli. Cijena ulaznice za premijeru i prvu reprizu je 10 KM, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefon: 035 311 070 i direktno u Marketing službi BKC TK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here