Premijera komedije Danisa Tanovića ‘Deset u pola’ zatvorila Zagreb Film Festival

"Ovo je najljepši prizor koji reditelj može vidjeti – puno kino. Sretan sam večeras", rekao je Tanović na projekciji

0
116
Akteri filma na završnoj večeri ZFF-a (Foto: SF)

Dugotrajnim pljeskom, ovacijama publike i u fantastičnoj atmosferi punog Kina Studentskog centra, komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” zabilježila je premijeru u Hrvatskoj i time zatvorila ovogodišnji Zagreb Film Festival.

“Ovo je najljepši prizor koji reditelj može vidjeti – puno kino. Sretan sam večeras”, rekao je Tanović na projekciji.

Prije same premijere komedije “Deset u pola” upriličeno je druženje sa filmskim radnicima, medijima i gostima festivala, na kojem je predstavljen film i najavljen početak prikazivanja filma u kinima u zemljama regije i u većim europskim gradovima od 2. prosinca.

“Ovaj film je topla ljudska priča, priča o prijateljstvu, priča o Sarajevu. On vraća osmijeh na lice i – vraća publiku u kina”, rekao je producent filma Jovan Marjanović.

U punom Kinu SC, publika je velikim aplauzom nagradila filmsku ekipu: reditelja i scenarista Danisa Tanovića, scenarista Nikolu Kuprešanina, glumicu Anju Matković, glumce Branka Đurića, Izudina Bajrovića, Kerima Čutunu, Gorana Navojca, Almira Palatu, Ediba Ahmetaševića, direktora fotografije Damira Šagolja i producenta Jovana Marjanovića.

Nakon projekcije filma, u organizaciji Sarajevo Film Festivala i gastronomskog vodiča Gault & Millau Croatia, prijatelji, partneri i ekipa filma “Deset u pola”, degustirali su najbolje zagrebačke ćevape u restoranu “Tač” kod chefa Vesne Miletić.

Nakon Zagreba, 28. studenoga slijedi premijera filma “Deset u pola” u Srbiji, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, te specijalne projekcije s ekipom filmova u još nekoliko gradova.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Film je otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a prije Zagreb Film Festivala prikazan je i na festivalima u Turskoj u Istanbulu – Bosphorus Film Festival i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Regionalni kino-distributer filma “Deset u pola” je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u sauadnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film. Komedija “Deset u pola” u kina dolazi od 2. prosinca, priopćeno je iz Ureda za informiranje Sarajevo Film Festivala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here