Premijera filma “Sok punog srca” napunila veliku salu BKC-a Tuzla (Foto)

0
849

Dokumentarni film “Sok punog srca”, koji je večeras premijerno prikazan u tuzlanskom BKC-u, ispunio je veliku salu ovog kulturnog centra gotovo do posljednjeg sjedišta.

Film novinara Almira Šečkanovića, posvećen je životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića Soka, igrača i trenera, te najuspješnijeg fudbalskog selektora u Bosni i Hercegovini, i večeras je, posthumno, okupio brojna velika imena iz svijeta nogometa i sporta općenito, ali i mnoge druge kulturne, javne i poslenika iz sfere politike.

Od poznatih su bili treneri i prijatelji Toni Karačić, Husref Musemić, Nenad Džidić, Sokovi suigrači Denis Karić, Suad Jašarević Gaši, Vedin Musić, Omer Joldić, direktor stadiona Tušanj Dževad Šećerbegović, nekadašnji Slobodin ljekar dr. Kasim Salković, dr. Mensur Hadžibeganović, Budimka Hukić, supruga rahmetli Mustafe Hukića, novinar Ekrem Avdić, pripadnici navijačke skupine Fukare i mnogi drugi

Također, bili su predstavnici klubova Radnika iz Lipnice i Slobode, klubova u kojima je Malkočević počeo bogatu sportsku karijeru.

Naravno, u centru pažnje bili su članovi porodice Malkočević, supruga Biljana, kćerke Mirna i Irma, drugi članovi porodica Malkočević i Tomić, kao i Sakibova sestra Nezira. Za njih, ali i za sve gledatelje, film je bio događaj “nabijen” emocijama i sjećanjima.

Autor filma, Almir Šećkanović, pokušao je i uspio na dokumentaristički način ispričati priču o životu Sakiba Malkočevića, od njegove mladosti i prvih fudbalskih koraka načinjenih u rodnoj Lipnici, preko vremena provedenog u dresu tuzlanske Slobode, do fenomenalnih uspjeha ostvarenih sa nacionalnom U-17 reprezentacijom.

Posebno mjesto u filmu zauzima i porodični život Sakiba Malkočevića, a taj segment je ispričan kroz razgovore sa suprugom Biljanom, te kćerkama Mirnom i Irmom.

“Sakib Malkočević je najdugovječniji kapiten Slobode i čovjek koji je u proteklih trideset godina podario neke od najljepših trenutaka navijačima Slobode. On je bio trener u dva evropska nastupa Slobode početkom 2000-tih | godina, a vodio je klub i do dva finala Kupa BiH, U svemu tome možemo pronaći inspiraciju za ovaj film, ali najveća inspiracija dolazi od činjenice da je Sakib bio dobar čovjek, insan, neposredan u odnosu sa poznanicima i navijačima, omiljen širom Bosne i Hercegovine. I u teškim vremenima, kada je bio bolestan, Sakib nije odustajao od ljudi, davao im je punu pažnju i svoje emocije – kazao je uoči tuzlanske premijere Almir Šečkanović, autor filma “Sod punog srca”.

Film je rađen u produkciji Medijske kuće “The Content” s kreativnom direktoricom Aminom Avdić.

Sakib Malkočević Sok, koji je preminuo 24. oktobra 2020. godine, večeras je na poseban način bio među svojima, kroz priče suigrača, prijatelja, kolega, rodbine, privrednika i nekadašnjih članova Uprave Slobode.

Bilo je lijepo veče, mada prepuno emocija, suza na licima mnogih i sve to još jednom govori koliko smo siromašniji odlaskom velikog Sakiba, divnog čovjeka, fudbalera, trenera, sugrađanina… (mp – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here