Prekinuta utakmica na Pecari registrovana 3:0 za Široki Brijeg!

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je zasjedala kako bi razgovarala o dešavanjima na stadionu Pecara, kojim smo svjedočili u subotu.

Širokom Brijegu je gostovalo Sarajevo, a utakmica je prekinuta nekoliko minuta prije kraja, pri rezultatu 2:0 za domaće.

Danas je Takmičarska komisija NSBiH odlučila da meč bude registrovan službenim rezultatom 3:0, ali u korist Širokog Brijega! Uz to, stadion Pecara je suspendovan.

Podsjetimo, bavijači Širokog Brijega su s tribina počeli gađati igrače Sarajeva raznim predmetima, a dvojicu su pogodili u glavu i nakon toga se bordo tim povukao s terena.

FK Sarajevo je odlučio da tim neće izaći na teren i nastaviti meč, te ga privesti kraju, a očigledno u Takmičarskoj komisiji smatraju da su se bili stekli uslovi za to.

Za to da se meč privede kraju bila su i službena lica na čelu sa sudijom Zoranom Grbićem, pa je i to vjerovatno bilo presudno za ovakvu odluku Komisije.

Sutra će da zasjeda i Disciplinska komisija NSBiH, koja će donijeti odluke o novim eventualnim kaznama za NK Široki Brijeg i FK Sarajevo. (SC, TL)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *