Prekinuta nastava u svim školama u Tuzlanskom kantonu nakon stravičnog čina u Lukavcu

Nakon stravičnog čina u Osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu nadležni su donijeli odluku o prekidanju školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu.

Prekid nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu za ovu školsku godinu, odluka je nadležnih koji su održali zajednički sastanak u prostorijama škole u kojoj je bivši učenik teško ranio prosvjetnog radnika.

Ministar obrazovanja TK Ahmed Omerović danas je na konferenciji za medije kazao da je ovakva odluka donesena zbog stravičnog slučaja u osnovnoj školi u Lukavcu.

“S današnjim danom se završava nastavna godina u svim osnovnim i srednjim školama. Do nove školske godine, Vlada TK nastavit će sa provođenjem aktivnosti s ciljem osiguranja sigurnijeg okruženja u školama. Sačekat ćemo da Tužilaštvo provede istragu i saopći javnosti više relevantnih informacija”, rekao je ministar Omerović.

Kao što je poznato, bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad G.M., koji još nema navršenih 14 godina, nakon što je izbačen iz te obrazovne ustanove zbog neprimjerenog ponašanja, odlučio se za “osvetnički čin”.

On je jutros ušao u školu s pištoljem iz kojeg je nekoliko hitaca ispalio prema nastavniku engleskog jezika koji obnaša i funkciju pomoćnika direktora škole Nedimu Osmanoviću. Nedugo nakon napada, učenika je savladala policija koja mu je oduzela oružje.

Osmanović je podvrgnut operativnom zahvatu u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a trenutno se nalazi pod intenzivnom njegom. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Koje su mjere nakon Vračara u Beogradu poduzeli kantonlni ministar prosvjete, unutrasnjih poslova i premijer TK? Pitam za komšiju

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *