Predstavljen bh. tim pred odlazak na 19. Mediteranske igre u Oranu

0
179
predstavljen tim bih odlazak mediteranske igre
Članovi tima koji će BiH predstavljati na Mediteranskim igrama (Foto: Faktor)

Bosanskohercegovački olimpijski tim predstavljen je danas u olimpijskoj dvorani Zetra pred odlazak na ovogodišnje 19. Mediteranske igre u Oranu, Alžir.

Zastavu Bosne i Hercegovine na tom velikom sportskom takmičenju će nositi džudistkinja Larisa Cerić i bokser Džemal Bošnjak.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, obraćajući se sportistima naglasio je da se od njih, budući da su odabrani predstavnici države, zastave i himne, očekuju dobri rezultati i zajedništvo, ali i ispoljavanje sportskog duha i ljudskih vrijednosti i van borilišta.

Mučibabić naglašava da svakog momenta treba imati na umu koliko je bilo teško i zahtjevno osigurati ove godine učešće na velikom takmičenju kao što su Mediteranske igre, jer je finansijer Olimpijski komitet, dok primjerice u regionu, državnim timovima značajno pomaže – država.

Ukupno 71 član bh. ekipe će otputovati u Alžir i Olimpijski komitet BiH je uspio, iako uz najmanje troškove, osigurati da krenu zajedno iz Sarajeva.

– Morali smo se sami snalaziti i uspjeli smo biti samoodrživi – kazao je između ostalog Mučibabić predočavajući olimpijcima napore i želju da dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

Oni su obećali da će na odgovarajući način predstavljati državu i dati sve od sebe u želji da postignu dobre sportske rezultate.

U timu koji putuje u Oran je 48 sportista, 15 trenera i troje sudija.

Takmičit će se u više disciplina: biciklizmu, boćanju, dizanju tegova, karateu, streljaštvu, boksu, taekwondou, atletici, gimnastici, plivanju i džudou.

Mediteranske igre u Oranu bit će održane od 25. juna do 6. jula ove godine. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here