Predsjedništvo BiH: Vijeće ministara da dostavi Nacrt zakona o budžetu za 2020. godinu

0
247
Foto: Arhiva

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici zatražilo od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da hitno dostavi Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, uzimajući u obzir da je raniji rok za dostavu Nacrta budžeta bio 31. maj 2020. godine, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv upućen članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za učestvovanje na obilježavanju desete godišnjice Brdo-Brioni Procesa, koja će biti održana na Brdu kod Kranja 29. juna 2020. godine.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv za učestvovanje, putem videolinka, na 6. summitu predsjednika SEECP-a koji će biti održan 26. juna 2020. godine.

Također, Predsjedništvo BiH je prihvatilo pokroviteljstvo za Božićne jaslice, koje će biti postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu za 2020. godinu. Ovom odlukom, Bosna i Hercegovina će po prvi put na ovaj način učestvovati u obilježavanju ovog katoličkog blagdana. Božićne jaslice će na Trgu sv. Petra biti izložene od 10. decembra 2020. do 6. januara 2021. godine.

Predsjedništvo BiH je, između ostalog, donijelo odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za: sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o pograničnom prometu; sporazum o izmjenama i dopunama sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o graničnim prijelazima za pogranični promet; anekse sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BiH o provođenju graničnih provjera na zajedničkim prelazima; sporazum o zajmu (dodatno finansiranje za Projekat registracije nekretnina) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj; ugovor o zajmu (Projekat gradskih prometnica Sarajevo) između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj…

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju informaciju o radu i finansijskom poslovanju Agencije za osiguranje depozita BiH za 2019. godinu, te finansijski plan za 2020. godinu.

Predsjedništvo BiH je danas donijelo odluke o ratifikaciji niza protokola, među kojima je Protokol o izmjenama i dopunama Protokola između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Saudijske Arabije o međusobnoj zamjeni nekretnina-zemljišta za izgradnju diplomatskih predstavništava u Sarajevu i Rijadu.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here