Predsjednik i članovi SDP odbora u Trnovu podnijeli ostavke

0
414

Članovi Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Trnovo, predvođeni predsjednikom te općinske organizacije Munibom Torlakom, podnijeli su ostavke na stranačke funkcije, te su istupili iz te stranke.

Potvrdio je tu informaciju i dojučerašnji predsjednik OO SDP Trnovo Munib Torlak, pojasnivši da ih je do te odluke dovelo neslaganje sa politikom stranačkog rukovodstva u kontekstu odnosa prema Trnovu i nastupu na Lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo.

-Sporan nam je bio kandidat za načelnika u Trnovu ispred SDP-a. Nismo konsultirani, nismo bili u toku – izjavio je Torlak.

Kazao je da će kandidat SDP-a Elvedin Tatarević, koji je prethodno, dodaje, bio član Stranke demokratske akcije (SDA), kojoj je pristupio upravo iz SDP-a.

-Tu je nastao kuršlus, jer mi imamo nedovoljan broj glasova. Da imamo mi kandidata za načelnika u Trnovu, to je malo bilo nevjerovatno, a istovremeno nemamo SDP-ovog kandidata za načelnika u nijednoj drugoj općini u Kantonu Sarajevo – pojasnio je Torlak.

Većina članova OO SDP-a Trnovo, kao i ostalih članova i simpatizera te stranke u Kantonu Sarajevo, smatraju da, tvrdi Torlak, je SDP u podređenom položaju u odnosu na koalicione partnere.

-Mislim da je moralo biti drugačije. U Trnovu naš kandidat nema nikakvu šansu, dok u čitavom Kantonu Sarajevo nema nijedan kandidat SDP-a za načelnika, a najmanji broj glasača SDP ima u Trnovu. To je nelogična situacija. Morali smo imati više kandidata i biti angažiraniji, da preuzmemo inicijativu, a sada se gušimo u tim odnosima sa koalicionim partnerima – ocijenio je Torlak, piše Faktor.

Kazao je da je stranačko rukovodstvo obavijestio o odluci da napušta SDP, te da će isti potez napraviti veći dio rukovodstva OO SDP-a Trnovo.

-Dugo sam u SDP-u. Možda ću nekada, onda kada SDP bude onakav kakav ja mislim da treba biti, vratiti se, ili će to uraditi moja djeca – izjavio je Torlak, koji je Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavio kandidaturu kao nezavisni kandidat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here