Predsjednik Ankaragucua, Faruk Koca, objasnio zašto je udario sudiju

Predsjednik domaćeg sastava Faruk Koca, utrčao je na teren i napao glavnog sudiju utakmice Halila Melera, udarivši ga dva puta
Turska, fudbal, faruk koca
Predsjednik Faruk Koca kaže da se ne sjeća da je udario sudiju!? (Foto: X)

Fudbalski svijet u šoku je ispratio dešavanja u Turskoj prije nekoliko dana, gdje je po završetku utakmice tamošnje Superlige između Ankaragucua i Rizespora došlo do nezapamćenog skandala.

Ankaragucu je postigao pogodak u 10. minutu koji je poništen nakon intervencije VAR sobe, potom je ipak povela ova ekipa četiri minuta kasnije, da bi u 50. minutu Ali Sow dobio crveni karton. Brojčanu prednost iskoristii su gosti i u sedmom minutu nadoknade drugog poluvremena stigli do boda, prenosi N1.

To je izazvalo revolt domaćih, a predsjednik domaćeg sastava Faruk Koca, utrčao je na teren i napao glavnog sudiju utakmice Halila Melera, udarivši ga dva puta.

Bivši predsjednik Ankarugucua oglasio se o incidentu i dao objašnjenje za sve što se dogodilo.

“U bilo kojoj fazi mog života nasilju nema mjesta. Do sada nikada nisam nekoga udario ili ošamario, niti sam dao izjavu tužiocu. Sve se desilo iznenada. Ovaj nasilni incident prvi je u mom životu Ppatim od srčanih bolesti i dijabetesa. U toj tresnoj atmosferi šećer mi je skočio, a svima su poznate posljedice visokog šećera u krvi. Ni ne shvatate šta radite u tom trenutku. Nije mi dozvoljeno da trčim, ali izgleda da sam to uradio. Iznenadio sam se kada su mi rekli da sam utrčao na teren, jer to nisam ni shvatio. Atmosfera je bila tako vatrena i napeta”, rekao je Koca i dodao:

“Vjerujte, nisam imao namjeru da ošamarim ili udarim sudiju. Nije mi pralo na pamet da koristim nasilje. Sjećam se da sam htio to izbaciti iz sebe i otišao sam s tom namjerom. Bio sam ogorčen zbog nepravde, baš kao i naši navijači. Čak se i ne sjećam da sam ga udario, sve se dogodilo iznenada. To nikada nije bio napad s predumišljajem niti nešto što sam dobrovoljno uradio. Vjerujte mi, nisam uopšte bio svjestan onoga što radim. Tužan sam zbog svega.”

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *