Predsjednik Albanije Ilir Meta: “Ozbiljno je ugrožena regionalna stabilnost”

Ilir Meta, predsjednik Albanije, izrazio je zabrinutost povodom najnovijih dešavanja u Bosni i Hercegovini, to jest „zbog pokušaja Republike Srpske da se povuče iz državnih institucija i stvori paralelne institucije vojske, sudova i poreski sistem”

0
504

Predsjednik Albanije Ilir Meta reagovao je povodom najnovijih dešavanja u Bosni i Hercegovini, „zbog pokušaja Republike Srpske da se povuče iz državnih institucija i stvori paralelne institucije vojske, sudova i poreski sistem”

Ilir Meta, predsjednik Albanije, izrazio je zabrinutost povodom najnovijih dešavanja u Bosni i Hercegovini, to jest „zbog pokušaja Republike Srpske da se povuče iz državnih institucija i stvori paralelne institucije vojske, sudova i poreski sistem”, prenosi SB.

“Inicijativa zakonodavaca Skupštine Republike Srpske da se započne rad na uspostavljanju ovih institucija i izradi novog Ustava, ide u suprotnom pravcu od dvadesetšestogodišnjih napora bh. građana, lokalnih lidera i međunarodne zajednice za jačanje mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Podrivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma na ovaj način ozbiljno je ugrožena regionalna stabilnost i otežan život građana svih nacionalnosti, koji teže miru i prosperitetu”, izjavio je Ilir Meta.

On je dodao da ovim Skupština entiteta RS ozbiljno narušava vladavinu prava i perspektivu evropskih integracija zemlje i regiona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here