Predragović: Čeka nas najvažnija utakmica sezone!

U povodu utakmice 31. kola Premijer lige BiH između Slobode i banjalučkog Borca, na Tušnju je održana konferencija za novinare.

Susret su najavili trener Tuzlaka Amir Spahić i prvotimac Fedor Predragović, ali su kao podrška nazočili i članovi UO kluba (Nino Džambić i Elmir Šećerbegović), pojedini treneri i igrači. Pažnju je, pak, najviše plijenila PR kluba, Jasmina Ibrahimović, s razlogom…

“Vratit ću se na utakmicu protiv Tuzla Citya. Osjećam se kao osoba neću reći poniženo, ali razočarano. Zahvaljujem se navijačima koji su pružili podršku. Sloboda će sigurno u ove tri utakmice tražiti opstanak u Premijer ligi BiH. Svi su prolazni samo će Sloboda ostati da živi. Čeka nas sada utakmica protiv Borca. Svi smo svjesni situacije, pod velikim smo pritiskom. Dat ćemo sve od sebe i nastaviti borbu za opstanak”, kazao je trener Spahić.

Nakon toga medijima se obratio i fudbaler Slobode Fedor Predragović.

“Za nas će to biti najvžanija utkamica u sezoni. Šteta što smo se doveli u ovakvu situaciju, ali sve je u našim rukama. Protiv Borca nas očekuje zahtjevna utakmica i moramo se svi skupiti, da damo sve od sebe i da dođemo do tri boda”, zaključio je Predragović.

Sloboda i Borac odigrali su od 2008. godine 23 utakmice. Sloboda je šest puta slavila pobjedu, Borac dvanaest puta, a pet puta su odigrali neriješeno.

Zadnja ligaška utakmica ova dva tima odigrana je u decembru prošle godine i završena je pobjedom Borca od 3:1, a zadnja na Tušnju, u septembru 2021. godine, bez pobjednika – 1:1.

Utakmica Sloboda – Borac igra se u nedjelju od 15 sati. (tl)

Podijeli

One comment

  1. Svaki put ista pjesma a poraz za porazom
    Uprava ništa ne preduzima, igrački kadar živa katastrofa

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *