Predloženo produženje pritvora Almiru Čehajiću

0
296

Postupajuća tužiteljka Tužilaštva Kantona Sarajeva predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca Almiru Čehajiću Batku, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Produženje pritvora je predloženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Čehajiću je Kantonalni sud u Sarajevu 22. oktobra odredio jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, u okviru operativne akcije “Network”, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) uhapsili su 20. oktobra Almira Čehajića, zbog sumnje u pranje novca i zloupotrebe položaja u projektu „Otvorena mreža“.

Čehajić je osumnjičen da je počinjenjem navedenih krivičnih djela, odnosno preduzimanjem aktivnosti koje su se odnosile na prikupljanje i utrošak novca u svrhu liječenja, odnosno transplantacije organa pacijenata iz Bosne i Hercegovine u inostranstvu, stekao protivpravnu imovinsku korist od najmanje 625.427 KM.

SIPA-a je uhapsila i Davora Gaja, poslovnog saradnika Almira Čehajića.

Gaj je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba položaja, prilikom čega su neke osobe stekle protivpravnu imovinsku korist.

On je, prema informacijama, odgovorna osoba u firmi City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Almir Ćehajić Batko.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here