Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih za ubistvo Harrisa Österdahla u Sarajevu

Österdahl je ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar na Stupu

predlozen pritvor za trojicu osumnjicenih ubistvo svedjanin sarajevo
Detalj sa privođenja osumnjičenih (Foto: Klix.ba)

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor za trojicu osumnjičenih za ubistvo Šveđanina Harrisa Österdahla u sarajevskom naselju Stup.

Pritvor je predložen za Olivera Herberta Petera (1997. godište) koji je uhapšen na Sokocu, a uz njega je pritvor predložen za još dvije osobe koje se dovode u vezu sa ovim ubistvom.

Klix.ba piše da je pritvor zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, ali i straha da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokaze i utjecati na svjedoke ili saučesnike, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog straha da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Österdahl je ubijen u utorak u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar na Stupu. Lakše tjelesne povrede zadobio je Elvir Murtić (2001. godište) koji se u trenutku pucnjave nalazio uz Österdahla.

Prema dosadašnjim informacijama, navodno se radi o velikom sukobu unutar kriminalne mreže Foxgtrot koja djeluje u Stockholmu i Uppsali.

Ubijeni Österdahl od ranije je poznat švedskoj policiji, a i ranije je bio osuđivan za krivična djela vezana za šverc droge, oružje i slične kriminalne radnje. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *