Predložen pritvor za osumnjičenog za neovlaštenu trgovinu oružjem i vojnom opremom

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je predložilo pritvor za D.S. (rođenog 1999. godine u Tuzli), osumnjičenog za neovlaštenu trgovinu oružjem i vojnom opremom.

Kako su saopćili iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je pod istragom i prikupljeni su dokazi da je, kako su istakli, duži vremenski period stupao u kontakt s osobama iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, kojima je putem internet oglasa prodavao i slao dijelove oružja i vojne opreme, uključujući i dijelove automatskog oružja. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i partnerske agencije za provedbu zakona daljom istragom utvrđuju sve okolnosti izvršenja krivičnih djela, kao i identifikaciju svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti.

Podsjećamo, pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su 1. februara na području Tuzle proveli akciju protiv dvojca koji je osumnjičen za nezakonitu trgovinu oružjem i vojnom opremom. Tada su iz FUP-a saopćili da su pronašli dokazne materijale koji ukazuju na nezakonito djelovanje osumnjičenih. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *