Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Gornjem Rahiću

Naglim startanjem automobila osumnjičeni je pokušao da liši života K.Z., nanijevši mu srećom samo lakše ozljede

0
186
Pritvor za Č.E. određen je da ne bi uticao na svjedoke (Foto: Ilustracija, arhiva)

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za Č. E. (24), osumnjičenog za pokušaj ubojstva u Gornjem Rahiću kod Brčkog i izazivanje opće opasnosti automobilom nakon čega je jedna osoba preminula.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će dovršiti kazneno djelo koje je pokušao te utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak, izvijestilo je u utorak Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo je otvorilo istragu protiv Č. E. zbog sumnje da je 16. svibnja u alkoholiziranom stanju automobilom Golf IV došao do ugostiteljskog objekta Aščiluk u G. Rahiću, gdje je u društvu K. Z. u bašti pred objektom sjedilo više osoba. Sumnja se da je potom automobil parkiran u blizini naglo startao i u namjeri da liši života K. Z. velikom ga brzinom usmjerio ka oštećenom nanijevši mu udarom vozila lake ozljede.

Istovremeno je izazvao neposrednu opasnost po živote L. M., R. A., M. A. i drugih osoba koje su sjedile za istim stolom, dok je Š. K. nanio teške ozljede opasne po život uslijed kojih je tijekom noći preminuo, navodi se u naredbi o provođenju istrage.

Po jučerašnjoj predaji Tužiteljstvu obavljeno je ispitivanje osumnjičenog, a zbog opasnosti da će dovršiti pokušano kazneno djelo i utjecajem na svjedoka ometati kazneni postupak, Tužiteljstvo je danas predložilo Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor.

“U naredna 24 sata Sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužiteljstvo i Policija Distrikta intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za kazneno djelo ubojstva u pokušaju i teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine”, priopćeno je iz Tužiteljstva Distrikta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here