Predložen jednomjesečni pritvor vozaču kamiona koji je u Sarajevu usmrtio dječaka

0
254
uhapsenai za napad na beogradjane na ilidzi predati u nadleznost tuzilastva ks
Policija je Tužilaštvu KS predala 10 osoba (Foto: Arhiva)

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Kantonlnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom R.R. vozaču kamiona zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti”, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, jučer je pogledao povredama 11-godišnjak kojeg je u četvrtak vozač kamiona udario pored Osnovne škole “Aleksa Šantić”. Sinoć su roditelji te škole organizovali proteste.

Rasija Ibrahimovićm direktorica OŠ “Aleksa Šantić”, kojoj je ostalo još 40 dana do penzije, za N1 je kazala da ne pamti ovakvu tragediju u školi i njenoj profesionalnoj karijeri.

“Nisam imala ovakva iskustva, posebno ne u mirnodopskom periodu. U toku rada da, radila sam u istoj školi u kojoj sam zaposlena već 32 godine. Ovo što se desilo uzdrmalo nas je iz temelja i promijenilo kompletan život roditeljima, djeci, nastavnicima i meni svakako u ovim godinama”, ispričala je Ibrahimović.

Roditelji i brojni građani uplakani i ogorčeni sinoć su zatražili da se napokon riješi problem saobraćajne signalizacije da se obezbijedi normalan protok saobraćaja, ali i da se reguliše rasvjeta, s obzirom na to da je mjesto na kojem je dječak stradao u popriličnom mraku te je samim time opasno i nepregledno. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here