Predao se osumnjičeni za ubistvo Denisa Tota

Denis Tot danas je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče.

0
110

Prvoosumnjičeni za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota predao se noćas poslije ponoći jedinici za potrage u Skoplju.

Hronologija slučaja

Denis Tot danas je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče.

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demanovala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih povreda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut

-Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život – rekla je Mojsova prije nego što je Tot preminuo.

Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je “njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih povreda, tuče i ostalih gluposti”.

Da bi istoga dana makedonska policija objavila saopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhapšene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

Kako je prije tri dana javila Telma TV, riječ je bila o nasilnoj smrti. Ovaj makedonski medij se pozvao na izvještaj liječnika sudske medicine. Koban je bio udarac u glavu, pisali su. Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva. U sukob s Totom bile su uključene tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, brzo privedene, a za trećom se tragalo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here