Prce: Možemo bolje, idemo se boriti i s Portugalom

Rukometaši BiH poraženi su večeras od selekcije Norveške rezultatom 32:26 u svom debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu, a najbolji bh. igrač Nikola Prce istakao je nakon utakmice kako je ipak moglo biti bolje.
“Kada se pogleda rezultat, odnosno poraz od šest razlike, čini se da nas nisu zgazili, ali moglo je puno bolje. Možda smo mogli ići u egal, ali Norveška je ekipa koja ne dopušta da igraš kako hoćeš. Znamo da možemo i bolje, vidjeli ste danas Portugal kako je porazio Francusku te su pokazali kako imamo jaku grupu. Dobro smo počeli utakmicu, iako smo i u prvom poluvremenu imali nekoliko loših dionica. Znali smo da ukoliko budemo pravili greške u napadu da je to automatski kontrana i uglavnom gol za Norvešku. Igrali smo protiv vrhunske ekipe, koja je definitivno bolja od nas. Postojala je nada, nekako svi mi osjećamo da smo mogli bolje”, rekao je Prce.

BiH će već u nedjelju igrati utakmicu drugog kola, a protivnik će biti Portugal koji je danas šokirao rukometni svijet i pobijedio favorizovanu Francusku.

“Mislim da je to ekipa koja nam više leži. Ali, to je moje mišljenje. Protiv njih možemo i bolje igrati, imamo i bolji međusobni skor. Idemo se boriti. Ova nas je utakmica malo spustila, ali ponavljam, mi igrači u dubini duše znamo da smo mogli nešto uraditi čak i protiv Norveške”, poručio je Prce.

Utakmica protiv Portugala igra se u nedjelju s početkom od 16:00 sati. (kb, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *