Pratnja bh. političara izazvala sudar sa vozilom u kojem su bila djeca

0
539

Jučer se na magistralnom putu M-17 u Zenici, u naselju Blatuša, odvijala prava drama, nakon što je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, saobraćajnu nesreću je neposredno izazvala pratnja bh. političara koja je prešla u suprotnu traku, te je tako došlo do sudara dva vozila, Passata i Audija.

Prema riječima svjedoka, žena koja je upravljala Passatom bila je prinuđena zakočiti, usljed čega je u nju udario Audi koji je vozio iza nje. U oba automobila su se nalazila djeca.

Kontaktirali smo Aldinu Alić, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), koja je za naš portal pojasnila šta se sve dešavalo.

“Istina je da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestovala dva vozila, Passat i Audi. No, za incident nije kriv političar s pratnjom, jer su se oni kretali suprotnom trakom, već vozač Audija koji nije prilagodio uslovima na cesti. Kada je prvo vozilo – Passat, koje je primjetilo pratnju i usporilo kretanje na kolovozu, drugi vozač nije prilagodio brzinu i zbog toga je došlo do saobraćajne nesreće. Vozač Audija, koji je kriv za nesreću, dobio je prekršajnu prijavu”, kazala je Alić za Radiosarajevo.ba.

Zanimao nas je identitet političara čija je pratnja neposredno izazvala ovu nesreću.

“S obzirom na to da pratnja političara nije kriva za ovu nesreću, nismo se ni raspitivali o kojoj osobi se radi”, dodala je Aldina Ahmić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here