Praktična nastava za studente Medicinskig fakulteta UNTZ započet će u ljetnom semestru

Shodno zahtjevu studenata Medicinskog fakuteta, da im se omogući održavanje praktičnog dijela nastave u Kliničkom centru Tuzla, u Rektoratu UNTZ danas je održan sastanak na kojem je bilo govora o ovom problemu.

Sastanku su prisustvovali prorektori UNTZ, generalni sekretar, prodekanica za kliničku nastavu Medicinskog fakulteta, predstavnici menadžmenta UKC, ministar obrazovanja i nauke TK, ministar zdavstva TK, predstavnik Kriznog štaba zdravstva TK, direktor Doma zdravlja i studenti, predstavnici Studentskog parlamenta UNTZ.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Federaciji BiH, svi su iskazali spremnost da praktična nastava krene u ljetnom semestru (02.03.2021), s posebnim naglaskom da klinički staž nesmije i neće biti doveden u pitanje, o čemu će se detaljno dogovarati u narednom periodu.

Krizni štab zdravstva TK se obavezao donijeti posebne uredbe koje bi omogućile provedbu i realizaciju svega dogovorenog na sastanku.

Istovremeno, studentima je upućena molba da vrijeme do početka ljetnog semestra polože što veći broj ispita, kako bi spremno dočekali početak obavljanja praktičnog dijela nastave.(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *