Poznati mogući uzroci požara u makedonskom autobusu

0
423
poznati moguci uzroci pozara autobus makedonija put bugarska
Mogući uzroci požara su greška vozača ili za sada neutvrđena tehnička neispravnost vozila (Foto: Twitter)

Bugarski zvaničnici osvrnuli su se na mogući uzrok požara u makedonskom autobusu usljed kojeg je noćas, tri sata poslije ponoći, poginulo najmanje 46 osoba. Makedonski premijer je naglasio da među poginulima možda ima i državljana Srbije.

Kako izvještavaju bugarski i makedonski mediji, autobus se zapalio na autoputu te su putnici stradali na mjestu događaja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Bugarske saopćili su da je poginulo najmanje 46 osoba, te da je sedam povrijeđeno. Povrijeđeni su smješteni u bolnici u Sofiji i van su životne opasnosti. Njih je posjetio makedonski ambasador.

Agencija MIA je objavila izjavu direktora bugarske policije Borislava Sarafova da je mogući uzrok nesreće, kako je rekao, greška vozača ili za sada neutvrđena tehnička neispravnost. Ministar unutrašnjih poslova ove države Bojko Raškov je ukazao da je zaštitna ograda na autoputu probijena te da je požar možda bio posljedica kontakta autobusa s ogradom.

Makedonski premijer Zoran Zaev i bugarski premijer Stefan Janev će u toku dana posjetiti mjesto nesreće. Zaev je izjavio da je ovo strašna tragedija. Potvrdio je da je poginulo i 12-ero djece te da možda među poginulima ima i državljana Srbije.
Nesreća se desila prilikom povratka iz Istanbula. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here