Poznati identiteti tri muškaraca čija su beživotna tijela pronađena na području Zenice

Nakon dojave, pripadnici Uprave policije MUP-a Zeničko – Dobojskog kantona u subotu iza podneva su pronašli muški leš na lokalitetu Kamberovića čikme, uz magistralnu cestu M17, prekoputa Parka Tursko-bosanskog prijateljstva, navodi Zenicablog.

Ovo je treći pronađeni leš u nepunih u 24 sata. Nema tragova nasilja niti da je umrli stradao u nekom napadu ili od druge osobe. Zenica.

Kako je Feni potvrdio Elvedin Kobilica, danas pronađeni starac je sedamdesetdvogodišnji Zeničanin Omer Travnjak, njegov komšija iz ulice Talića brdo sa broja 5. Travnjak je nestao u ponedjeljak, 13. januara oko 14 sati.

– Pronašli su ga u šahtu. Ne znamo tačno šta je bilo, ali pretpostavljamo da ga je neko udario automobilom i bacio u šaht. Inače, radi se o osobi s posebnim potrebama koja je nestala nakon što je otišao u džamiju na ikindiju-namaz. Od tada ga više niko nije vidio, kaže Kobilica.

Naime, zenička policija u petak je prvo u koritu rijeke Bosne na lokalitetu Blatuše pronašla jedno tijelo, da bi sat vremena poslije u zeničkom Kamenolomu zaprimili dojavu o još jednom beživotnom tijelu.

Beživotno tijelo pronađeno jučer na Kamenolomu kod Zenice je od Muhameda ŠIšića (26), koji je nestao početkom januara.

Za svim navedenim licima koja su danas pronađena od ranije se tragalo.

Također, identificirana su još dva tijela koja su pronađena na području Zenice, a radi se o Zeničaninu Nedi R. koji je pronađen u koritu rijeke Bosne, te Omeru Travnjaku koji je pronađen danas pored magistralnog puta M-17.

Dženaza Muhamedu Šišiću bit će održana na mezarju Tetovo poslije ikindije namaza.

Podsjećamo, porodica je prijavila nestanak Muhameda Šišića 5. januara ove godine, dok se za Omerom Travnjakom tragalo nekoliko dana.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *