Poznati detalji optužnice protiv “banjalučkog gorštaka”: Bivšu djevojku uhodio u stopu

Iz istrage saznajemo da je Slaviša T. živio u gotovo "necivilizovanim uslovima" iako je boravio sa porodicom u samom centru Banje Luke
u banja luci uhapsena citava porodica jer je muskarac uhodio bivsu djevojku i pravio joj probleme
Policija je uhapsila kompletnu porodicu muškarca koji je uhodio bivšu djevojku (Foto: ATV)

Banjalučanin Slaviša T. (40), koji je danas uhapšen sa još četiri člana svoje porodice, optužen je da je skoro pola godine tokom 2018. godine u stopu uhodio svoju bivšu djevojku S. Š.

Banjalučka javnost šokirana je detaljima današnjeg hapšenja ove porodice, koja je žvijela u Ulici Kralja Alfonsa, gdje su godinama skrivali Slavišu T. za kojim je bila raspisana potjernica jer se nije odazivao na sudske pozive za ročišta povodm suđenja za krivično djelo proganjanje, za koje je optužen još 2019. godine.

Iz istrage saznajemo da je Slaviša T. živio u gotovo “necivilizovanim uslovima” iako je boravio sa porodicom u samom centru Banje Luke. Zbog toga su ga već prozvali svojevrsnim “gorštakom”. Godinama nije napuštao stan, a nije kontaktirao ni komunicirao ni sa kim iz “vanjskog svijeta”.

Kao što smo ranije objavili, protiv Slaviše T. je 2019. godine podignuta optužnica za krivično djelo proganjanje i nalazio se na potjernici, a danas su uhapšene i njegove sestre T. T. i T. T., te otac i majka O. T. i B. T.

Saznajemo da je Slaviša T. optužen da je “uporno i kroz duže vrijeme pratio i uhodio drugu osobu i sa njom nastojao uspostaviti neželjeni kontakt, te tako izazvao promjene životnih navika, tjeskobu ili strah za vlastitu sigurnost kod te osobe”.

– U periodu od maja 2018. godine do 4. decembra 2018. godine u Banjoj Luci, nakon prekida ljubavne veze sa oštećenom S. Š., gotovo svakodnevno ju je uhodio, te sa njom nastojao uspostaviti neželjeni kontakt – navodi se u optužnici.

U više navrata je dolazio na vrata oštećene, gdje stanuje sa majkom i bratom, te im govorio da je oštećena “sponzoruša” i da je sa njim raskinula zbog toga što nema novca, kao i druge pogrdne riječi. Optužen je i da je sve prenosio njenim prijateljima, širim članovima porodice i radnim kolegama.

– Gotovo svakodnevno ju je pratio i kretao se u njenoj blizini, sačekivao je u vremenu kada se vraća sa posla, sjedeći u banci do njenog nailaska. Potom je kretao za njom, da bi je presreo 3. oktobra 2018. godine i rekao joj da pripremi 400 KM jer će je u suprotnom prijaviti policiji – piše u optužnici.

Uplašena djevojka je pobjegla u apoteku, ali je Slaviša T. ušao za njom, da bi ga zatim istjerao radnik apoteke.

Zbog straha i uznemirenosti, ona je bila prinuđena da traži pomoć brata, koji je dolazio po nju na posao i dovodio je kući.

Također, optužen je da je 4. decembra 2018. godine, nakon što je oštećena sa prijateljicom došla u cafe bar u u centru Banje Luke, Slaviša T. došao za njom i sjeo za sto iza njenog. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *