Poznati detalji jučerašnje saobraćajne nesreće u Ilijašu

Nakon jučerašnje teške saobraćajne nesreće u mjestu Ljubina kod Ilijaša, kojoj su smrtno stradale dvije osobe, oglasili su se i iz MUP-a KS.

Kako su naveli, udes se dogodio u 13.10 sati.

u mjestu Ljubina, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda.

-Tom prilikom došlo je sudara autobusa marke ISUZU, kojim je upravljao vozač S.N., rođen 1962.godine u Ilijašu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke Audi A4, kojim je upravljao vozač J.S., rođen 1966.godine u Bratuncu, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na licu mjesta saobraćajne nezgode smrtno je stradala putnica iz vozila Audi, S.S., rođena 1949. godine u Bratuncu, gdje je i nastanjena. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona sarajevo konstatovana je smrt iste.

Povrijeđeni vozač J.S. je preminuo u vozilu ZHMP Kantona Sarajevo tokom transporta u pravcu UKC u Sarajevu. Tijela preminulih su prevezena u prosekturu Bare.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Istog dana u 19,30 sati, po naredbi postupajućeg tužioca, vozač S.N. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja). Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode, naveli su iz MUP-a.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *