Pozivaju Imamovića da se izvini građanima Tuzle i osudi izjave Stanivukovića

GO SDBiH poziva Jasmina Imamovića da javno sudi izjave Stanivukovića da je "potez" Valentina Inzka loš i kukavički"

2
685
Stanivukovic_imamovic
Perić, Imamović, Stanivuković na Panonskim jezerima umjesto na Kapiji (Foto: Arhiva)

Gradska organizacija Socijaldemokrata BiH Tuzla uputila je saopćenje za javnost u kojem  poziva gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića da građanima Tuzle uputi javno izvinjenje i osudi izjave gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Samo prije mjesec dana od donošenja Odluke Valentina Inzka, visokog predstavnika u Bosni I Hercegovini, a koja se odnosi na nametanje zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović zvanično prima i nasmiješeno šeta Panonskim jezerima sa negatorom genocida Draška Stanivukovića.

Iako znajući stavove gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića po pitanju osuda ratnih zločinaca i negiranja genocida, a koje je i potvrdio odmah po donošenju Odluke visokog predstavnika, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović nije našao za shodno da se oglasi o ovom pitanju i uputi izvinjenje građanima Tuzle, koji itekako znaju kakvu politiku zastupa Draško Stanivuković i kakve sve posljedice mogu proizaći iz takvih politika.

Podsjećamo da je tokom posjete Stanivukovića, Jasmin Imamović izjavio: “Želje naših građana su iste, a mi smo tu da zadovoljimo njihove želje i da opravdamo njihovo povjerenje”.

Gradonačelniče Imamoviću, podsjećamo vas da želje naših Tuzlanki i Tuzlaka nisu negiranje genocida i neprihvatanje činjenice da se u našem gradu desio najstravičniji zločin počinjen nad tuzlanskom mladošću, u kojem je ugašen 71. mladi život!

Gradonačelniče Imamoviću, niste opravdali povjerenje građana, jer vaša “antifašistička borba” kojom se godinama dičite nije zvanično primanje posjeta političara koji propagiraju fašističke politike i ne priznaju pravosnažno osuđene ratne zločine u Bosni i Hercegovini!

Gradska organizacija Socijaldemokrata BiH Tuzla, poziva Imamovića da građanima Tuzle uputi javno izvinjenje i osudi izjave Stanivukovića da je “potez” Valentina Inzka loš i kukavički, stoji u saopćenju.

2 Komentari

  1. On da se izvini građanima? Hahahaha…Mutavac se samo ušuti kad zahebe stvar i čeka da se zaboravi.
    Tako je bilo i s Kačavendom i Bandićem

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here