Poziv građanima: Podržimo i kupujmo domaće proizvode!

Predstojeći praznici tradicionalno su vrijeme kupovine poklona, ukrašavanja domova  i stvaranja ugođaja sreće.

Domaći proizvođači upravo se trude da za te prilike obezbijede kvalitetne proizvode u skladu sa željama i potrebama građana.

Upravo je period pred nama, prilika da pokažemo kako smo svjesni značaja kupovine i potrošnje domaćeg proizvoda. Znamo da domaća proizvodnja može građanima Bosne i Hercegovine ponuditi u značajnoj mjeri što je potrebno, za svaku priliku.

kkd

Zato pozivamo građane Tuzlanskog kantona da prilikom kupovine, sa posebnom pažnjom i u skladu sa svojim mogućnostima, odaberu proizvode čiji su proizvođači privredni subjekti s područja Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

To je najbolji način da podržimo domaću proizvodnju i jačamo domaću ekonomiju, te da zajedno prođemo krizni period i poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Također, zbog zdravstvene bezbjednosti, pozivamo naše građane da se prilikom kupovine pridržavaju preporuka i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstrva zdravlja, navodi se u saopćenju Kantonalne privredne komore Tuzla.

Podijeli

One comment

  1. Kada je domaće kvalitetnije i jeftinije od uvoznog, uvijek ću kupiti domaće. Ako to nije slučaj, što bih ja plaćao reket strankama koje drže tzv gazde u šaci u BiH?

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *