Poziv Edima Kadića, predsjednika GO NBL Tuzla: Za svaku izgovorenu laž – jedna sadnica!

1
404

Predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla, Edim Kadić, iznio je zanimljiv prijedlog vezan za aktivnosti stranaka i kandidata u vrijeme predizborne šutnje.

Naime, Kadić je pozvao sve političke subjekte i kandidate za Gradsko vijeće Tuzla, da “za svaku izgovorenu i napisanu laž u posljednjih pet dana predizborne kampanje, koju čuju i pročitaju o sebi, na privatnim portalima i Facebook grupama, u subotu 14. novembra, na dan predizborne šutnje, zasade po jednu sadnicu drveta na području grada Tuzla”.

– Na taj način, omogućit će se političkim strankama, političkim kandidatima i lažnim profilima, koji vode antikampanju blateći sve i svakoga oko sebe, da urade barem nešto korisno za naš grad i buduće generacije u gradu Tuzla – kaže Kadić.

Dodaje da će ličnim primjerom pokazati da je spreman na svaku napisanu laž o sebi i Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi za Tuzlu, reagovati sadnjom sadnica, te poziva nadležne gradske komunalne službe da odrede zemljište na kojem će se saditi “sadnice antilaži”.

Edim Kadić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisne bosanskohercegovačke liste Tuzla i nosilac liste NBL za Gradsko vijeće Tuzle, pozova i druge političke stranke i kandidate da reaguju na ovaj način.

Ostaje pitanje: ima li Grad dovoljno slobodnih površina za sadnju sadnica “antilaži”, jer je do sada, a pogotovo će ih biti u finišu kampanje, izgovoreno toliko laži i neistina da bi se mogao zasaditi – dobar dio planete Zemlje! (tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here