Požari širom BiH: Teslić, Tuzla, Zenica, Sokolac…

Za razliku od Zenice, u Tuzli je osim požara veliki problem što su ovi predjeli neočišćeni od mina pa je samim tim i gašenje otežano
pozari bjesne sirom bih u tuzli je vatrena stihija zahvatila podrucje mz pozarnica a vatrogasciima gasenje otezava minirano podrucje
U Tuzli je požar većih razmjera zahvatio područje MZ Požarnica

Brojna mjesta u BiH pogođena su požarima, a vatrogasci se bore sa vatrenom stihijom u nastojanju da zaustave širenje vatre.

Jedan od najvećih je sigurno onaj u mjestu Koprivna kod Vranduka.

Ništa nije bolje ni u Tuzli gdje se na području tuzlanske mjesne zajednice Požarnica aktiviralo nekoliko požara, a sinoć se sve zbog jakog vjetra i pogoršalo.

Za razliku od Zenice, ovdje je osim požara veliki problem što su ovi predjeli neočišćeni od mina pa je samim tim i gašenje otežano.

Situacija na požarištu u Mladikovinama je katastrofalna, vatra je ušla između kuća, a izgorio je jedan pomoćni objekat, saopćila je Vatrogasna jedinica Teslić.

Vatra je sinoć ušla između kuća, a izgorio je jedan pomoćni objekat.

Požar je i u Konjević Polju, a prostire se na više od 20 hektara. Zvaničnih informacija o požaru nema od nadležnih institucija, a prema riječima mještana, uzrok je ljudski faktor.

Veliki požar izbio je i u sokolačkom selu Košutice, a zbog vjetra se jako brzo proširio i zahvatio crnogoričnu šumu, koja je planula. Vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo i dalje brani kuće od vatre koja se širi šumom.

Nadležni prethodnih dana pozivaju uporno građane da budu savjesni prilikom boravka u prirodi. I ovaj put mole za odgovornost i razumijevanje težine situacije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *