Požar u naselju Kužići, svi vatrogasci na terenu, kolege nude pomoć!

2
809

Veliki kompleks šume zahvaćen je požarom koji je izbio u Tuzli, nešto iza 14 sati, a do sada nije ugašen, saznaje saznaje Tuzla LIVE.

Prema informacijama dežurnog u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Tuzla, požar je pod još neutvrđenim okolnostima izbio u naselju Kužići, u kopleksu šume koji se zove Ravna Trešnja, u Mjesnoj zajednici Kreka.

– Za sada ne možemo dati nikakve opširne informacije osim da su sve naše jedinice na terenu i nastoje ugasiti požar. Pozvali smo i sve ljude koji trenutno nisu na dužnosti da se uključe u obuzdavanju vatrene stihije – rekao nam je dežurni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi, dodavši da teren i vjetar otežavaju gašenje.

Za sada nema informacija da li vatrena stihija ugrožava kuće u ovom naselju, ali činjenica da su vatrogascima pomoć ponudili i mještani ukazuje na strah od širenja požara i na stambene objekte.

Tuzlanskim vatrogascima pomoć su ponudili i vatrogasne jedinice iz Kalesije, Živinica i Lukavca. (tl – Foto: Facebook)

Download PDF

2 Komentari

  1. Ovo su vatrogasci godinama govorili da ljudi pale šume i da može doći do požara. A drugo, da taj dio treba osiguirati ili prokopati da bi se moglo prići za slučaj požara. Upravo to se desilo i sada a naš gradonačelnik ne benda što govore vatrogasci

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here