Požar u Domu za stara lica u Zenici krenuo iz sobe jednog od korisnika

Evakuacija korisnika Doma za stare i iznemogle osobe završena je u toku protekle noći. Svi su sigurno izmješteni u alternativne ustanove dok njihova ustanova ne bude spremna za ponovni prijem.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su za Klix.ba kazali da u požaru nije bilo teže povrijeđenih osoba niti životno ugrožavajućih.

“Nema osoba koje su povrede zadobili od vatrenog plamena, ali ima onih kojima je pružena pomoć zbog dima te su hospitalizirane i nisu u životno ugrožavajućem stanju”, kazao je operativni MUP-a ZDK te je dodao da je iz ove ustanove evakuisano 75 osoba.

Do požara je došlo u jednoj od soba korisnika na spratu objekta iz za sada nerazjašnjenih okolnosti, ali na svu sreću teže povrijeđenih osoba nije bilo.

Po dolasku Službi Hitne pomoći, policije i vatrogasaca započela je evakuacija korisnika Doma za stare i iznemogle osobe, a u akciju su se uključili osim policije i jedinica za podršku MUP-a ZDK te mještani okolnih zgrada koji su pomagali da se korisnici čim prije iznesu, adekvatno zbrinu ispred objekta te na kraju prevezu do alternativnih smještajnih lokacija.

Korisnici Doma za stare i iznemogle osobe su evakuisani u Dom i porodica, Dom za stara lica ZDK i Studentski centar, a oni koji su narušenog zdravlja odvezeni su u zeničku bolnicu.

Na ustanovi nije nastala veća materijalna šteta, a korisnici će biti vraćeni u svoje sobe Doma kada se za to steknu uslovi, prenosi Klix.ba.

Sinoć je na mjesto događaja došao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Mirza Husetić kao i vijećnici koji su bili aktivni učesnici akcije spašavanja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *